Patlıcan kebap, Annemin yaptığı nefis yemeklerden bir tanesi.
Yapılışı:
Biberlerinizin çekirdek kısımlarını çıkartıp ikiye bölün. Domateslerinizi elma dilimi şeklinde doğrayıp hazırlayın.
Köftenizi yoğurun. Şekillendirip yağda kızartın. Kızartma işlemini fazla yapmayın hafif pembeleşmesi yeterli. Patlıcanlarınızı yuvarlak doğrayıp tuzlu suda bekletin ve onlarıda aynı şekilde yağda kızartın. Fırın tepsisine 1 adet köfte+1adet patlıcan+1adet biber+1adet domates olmak üzere yanyana sıra ile dizin. Ayrı bir tavada yağı kızdırın içine salça, domates suyu, baharat ve tuzunu ekleyerek pişirin daha sonra sıcak su ilave ederek sosunuzu sulandırın ve tepinizin üzerine gezdirin. (dikkat edin suyu köftelerin üzerini geçmesin ne fazla, ne az olsun) Daha sonra tepsiyi fırına sürün ve üzerleri kızardıktan sonra tepsiyi fırından çıkartın. Yemek servise hazır.