26 Ocak 2011 Çarşamba

ÇİKOLATALI ISLAK KURABİYE

Malzemeler:
1 paket margarin
2 adet yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
Aldığı kadar un

Şerbeti:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapılışı:
Bütün malzemelerle yumuşak bir hamur yaparak yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin.  Kurabiyeleri fırına sürün. Bu arada şerbeti ocağa koyup hazırlayın. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin. Soğuk şerbete batırıp servis tabağına dizin. Üzerlerine çikolata sosu döküp istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun..

MISIR GEVREKLİ KURABİYE (Mineden)

Malzemeler:
3 yumurta
1/2 paret margarin
1/2 su bardağı şeker
1 paket nişasta
1/2 paket kabartma tozu
1/2 kutu şokella
1 çay bardağı sıvıyağ.
1 paket Mısır gevreği

Yapılışı:
Yumurta, şeker, margarin,  kabartma tozu ve nişasta sert yada yumuşak olmayacak  şekilde yoğrularak yağlanmış tepsiye dizilir. 10 dakika  fırında pişirilir. Diğer yanda şokella bir kabın içine alınarak üzerine 1 çay bardağı sıvıyağla birlikte kısık ateş üzerinde eritilir. Ilındıktan sonra, soğumuş kurabiyeler tek tek önce sosa daha sonra mısırgevreğine batırılır. Servis tabağına dizilir. Afiyet olsun.

Pişirmiş olduğunuz kurabiyelerden arttırmak istiyorsanız bir kapaklı kavanozda saklayabilirsiniz. Gerektiğinde tekrar sos hazırlayıp daha sonrada kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

25 Ocak 2011 Salı

KREM KARAMEL



Malzemeler:
1 adet yumurta
1 kilo süt
9 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
Karamel için 3 çorba kaşığı şeker

Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. İçine un ve nişasta ilave edilerek karıştırılır. Süt yavaş yavaş ilave edilerek kısık ateşde karıştırılarak pişirmeye başlanır. Pişmesine yakın diğer yanda karamel için 3 çorba kaşığı şeker bir tava içinde çok kısık ateşde eritilerek yakılır. Krem piştikden sonra ısıya dayanıklı kaselerin içleri ıslatılır ve içine 1-2 çorba kaşığı karamelden konarak üzerine krem ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Servis yapılacağı sırada düz bir tabağa ters çevrilir. Beğenilen bir tariftir sizde deneyin. Afiyet olsun.

24 Ocak 2011 Pazartesi

KIŞ DONDURMASI





Malzemeler:

9 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı şeker
1 kilo süt
50 gr. margarin
1 paket krem şanti
Üzerine mevsim meyveleri

Yapılışı:
İrmik, şeker ve süt ocakda karıştırılarak pişirilir. Koyulaşınca (Çok koyu olursa biraz süt ilave edin.)  içine margarin ekleyerek mikserleyin. Biraz ılınmasını bekledikten sonra önceden ıslattığınız borcama dökerek  Krem şantiyi hazırlamaya başlayın. Krem şanti bir bardak sütle çırparak buzlukda biraz soğutun. İrmiğin üzerine sürüp Üzerini ister mevsim meyveleri ile süsleyin isterseniz çukulata sosu, kavrulmuş fındık, hindistan cevizi hepsi güzel oluyor. Bu tatlıyı hafta sonu misafirlerim için yaptım. Resmini çekerken tatlıyı çocukların elinden zor aldım. Kalan meyveler bunlar.  

20 Ocak 2011 Perşembe

ACIBADEM KURABİYESİ TADINDA PASTA

Malzemeler:
1 Adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı fındık
1 adet hazır pasta keki (1 parçası)

Yapılışı:
Yumurta, şeker çırpıldıktan sonra diğer malzemeler sırasıyla içine katılarak karıştırılır. Hazır kekin bir parçası beyaz kısmı alta gelecek şekilde tepsiye konup üzerine karışım sürülür. 180 derecede 15 dakika fırında pişirilir. 12 parçaya bölünerek servis edilir. Kalan kek parçasını da aynı şekilde değerlendirebilirsiniz. Ya da ikinci bir çeşit olarak başka bir şekilde tüketirsiniz. Değişik bir pasta. Sizlerde deneyin derim. Afiyet olsun

19 Ocak 2011 Çarşamba

ELMALI KÜÇÜK TOPLAR (Gülnurdan)

Malzemeler:
1 paket bebe bisküvisi
2-3 adet elma rendesi
1 paket çikolatalı sos
Tarçın, ceviz

Yapılışı:
Çikolatalı sosumuz pişirilerek ılınmaya bırakılır. Bu arada bebe bisküvisi ve soyulmuş elmalar rondadan geçirilir. İçine tarçın ve dişe gelecek şekilde ceviz katılarak yoğrulur. Küçük küçük toplar hazırlanıp biraz derin servis tabağına dizilir. Üzerine Çikolatalı sosumuz dökülür. Süslemesi sizden. Afiyet olsun.

PUDİNGLİ MİLFÖY

Malzemeler:
1 paket vanilyalı puding
Puding paket tarifindeki ölçü süt
1 paket milföy hamuru
Muz
Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:

Vanilyalı puding paket üzerindeki tarife göre pişirilir. Milföy hamurlarını düz bir zemin üzerine tek tek dizerek  yumuşamalarını bekleyelim. Daha sonra her birini bıçak yardımıyla dört eşit parçaya  bölerek az yağlanmış fırın teptisine yan yana dizelim. Fırına sürelim. Pişen hamurları bir bıçak yardımıyla ortalarından ikiye ayırarak içine puding koyup isterseniz üzerine bir dilim muz koyup üstünü kapatalım. Servis tabağımıza dizelim. Üzerlerine pudra şekeri serpelim. Çok eski bir tarif değişik bir tat. benim arasıra yaptığım  bir çeşit.

18 Ocak 2011 Salı

ZEHRANIN KARA KEKİ


Malzemeler:
2 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ.
2,5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
3 çorba kaşığı dolu dolu kakao
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz yada fındık
1/2 çay kaşığı yenibahar (ben biraz daha  fazla kullanıyorum.)
1/2 çay kaşığı iyice dövülmüş karanfil
1/2 çay kaşığı tarçın
3 soyulmuş elma rendesi
Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:
Oooo daha şimdiden mis gibi koktu. Biraz pratik anlatayım arkadaşlar.
Elma hariç diğer malzemelerle kek hamuru hazırlanır. En son içine elma rendelenerek karıştırılır. Elma hamuru sulandırdığından 2-3 çorba kaşığı kadar un ilavesi gerekebilir. Yağlanmış yuvarlak ya da kare borcama dökerek fırında pişirilir. Soğudukdan sonra üzerine bol pudra şekeri serpilir. Süper benim çok sevdiğim bir kek. Ben baharatları biraz daha fazla kullanıyorum. Zehracıma bu kekin tarifini verdiği için çok teşekkür ederim. Afiyet olsun.

HANDANIN ÇİKOLATA SOSLU PASTASI




Malzemeler:
4 adet yumurta
3 çay bardağı şeker,
3 çay bardağı un
2,5 çorba kaşığı kakao
1 adet kabartma tozu
1 su bardağı süt
Kreması için
1 paket krem şanti
1 paket çukulata sosu
Paket tarifi süt
Yapılışı:
Yumurta, şeker, un, kakao, kabartma tozu çırpılarak kek hazırlanır. Yağlanmış borcama dökülerek  fırına sürülür.  (Bu arada siz krem şantinizi ve çikolata sosunuzu paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. ) Kek piştikten  sonra birkaç dakika bekleyip kekin ılınması beklenir. Üzerine 1 su bardağı soğuk süt gezdirilir. Krem şanti de sürüldükten sonra  çikolata sosunuzu ister şekilli ister tamamen kaplayarak üzerine dökebilirsiniz. (Sosunuz hazır olduğunda koyu ise biraz süt yada su ile açtırın ) Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.
Resmini gördüğünüz pasta aynı tarif ancak kreması tavuk göğsü, üzeride çikolata rendesi.

17 Ocak 2011 Pazartesi

KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ


Malzemeler:
1 Su bardağı un
1,5 su bardağı tozşeker
1 kilo süt
50 gr. margarin

Kadayıf için malzemeler:

200 gr. kadayıf
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı:

Derin bir tencere içinde şeker ve un karıştırılır. Süt azar azar ilave edilir. Ocak üstünde karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ilınmaya bırakılır. Daha sonra içine 50 gr. margarin koyarak 5-6 dakika mikserlenir. Islatılmış borcama  dökülür. Kadayıf içinse 200 gr. kadayıfı didikleyerek bir tavaya alın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edin kısık ateşde kaşığın tersiyle karamelleşen şekerleri ezerek karıştıra karıştıra kadayıfı  kavurun. Ateşden alarak ılınmasını bekleyin. İçine 1 su bardağı ceviz ilave edilerek tavuk göğsünün üzerine serpiştirin. Hafifçe kaşığın tersiyle üzerlerine bastırın.  Afiyet olsun.

DİLEĞİN KEKİ



Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
1su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
2 su bardağı un

Yapılışı:
Bütün malzemeler sırasıyla çırpılarak yağlanmış kek kalıbında 140 derecede pişirilir.
Bu kek çok lezzetlidir. İsterseniz kakaolu, üzümlü, cevizli de deneyebilirsiniz.

16 Ocak 2011 Pazar

PERİŞAN KURABİYE



Malzemeler:
3 yumurta
1 adet margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un.
1 Su bardağı kuru üzüm
1 Su bardağı dövülmüş ceviz yada fındık
isteğe göre tarçın
Portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:

Kuru üzüm ve ceviz haricindeki malzemeler yoğrularak kurabiye hamuru elde edilir. Kuru üzüm ve ceviz katılarak bütünleşmesi sağlanır. Hamurdan parçalar kopartılarak şekilsiz olarak yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış  fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.  Afiyet olsun.

12 Ocak 2011 Çarşamba

ÇÖREK OTLU KURABİYE

Malzeme:
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
1 adet margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı çörekotu
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Un haricinde bütün malzemeler bir kap içinde bütünleştirilir. Un yavaş yavaş ilave edilerek hamur yoğrulur. (ben biraz katı yoğuruyorum) hafif yağlanmış tepsiye yuvarlak şekil verilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Son zamanlarda sıkça yaptığım bir kurabiye. Denemenizi tavsiye ediyorum. Beğeneceğinizden eminim. Afiyet olsun.

11 Ocak 2011 Salı

ISPANAKLI PASTA

Kullanılacak Malzemeler
  • 4 Yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 su bardağı un (duruma göre 2  çorba kaşığı ilave olabilir)
  • 1 Pk. kabartma tozu
  • 250 gr. ıspanak (haşlanacak)
  • Kreması için: 1 su bardağı un
  • Kreması için:1,5 Su bardağı şeker
  • Kreması için: 4 su bardağı süt
  • Kreması için:1/2 sanayağ (ben biraz daha az koyuyorum)



Hazırlanma Şekli
Pastamıza başlarken ilk önce ıspanakları (sap kısımlarını çıkarın) yıkayıp az su ile haşlayın. Suyunu süzüp  blender dan geçirerek 1 su bardağı olacak şekilde püre haline getirin.

 Kek malzemeleriyle keki hazırlayıp en son ıspanak püresini ilave ederek karıştırın yağlanmış yuvarlak borcama, yada tepsiye  dökerek 170 derecede kekinizi pişirin. Kek piştikten sonra tepsiden çıkartılır. Sert kenar yerleri bıçak yardımıyla ince ince kesilir. Bir ip yardımıyla hamur ortadan ikiye ayrılır. İçine Kreması dökülür. Üst kapağı kapatılıp üzerine kalan krema dökülür. Alınan kenar yerleri blender da toz haline getirilir ve yapılan pastanın üzerine serpiştirilir.

Kreması için:
      Pastanın kreması keki fırına attığımızda pişirilmeye başlanır. Bunun içinde Şeker, un, süt karıştırılarak koyulaşana kadar aygazda pişirilir. (yalancı tavuk göğsü) piştikten sonra sanayağı ilave edilerek 5-6 dakika çırpılır.  
Uzun zamandır yapmadığım bu pastayı Bu hafta gelinimizin gününde denedim. Herkes tarafından çok beğenildi. Resmini çektim ama dediğim gibi cep telefonuyla bu kadar oluyor. Afiyet olsun.

Gelin Dili (Gülerden)





Blog oluşturmak benim için düşündüğümden daha zor oldu. Zamanla daha iyi resimler ve daha iyi yazılarla karşınıza çıkmayı umuyorum. Şimdilik cep telefonuyla çekilen fotoğrafları koyuyorum zira kameramı oğluma kaptırdım. Gelelim gelin dili tatlımıza. Bu tatlı herkes tarafından çok beğenilen, hafif ve yapımıda kolay bir tatlı.

Malzemeler:
  • 2 yumurta (1.nin sarısı üstüne)
  • 1 çay bardağı şeker
  • Kabartma tozu
  • 1,5 çorba kaşığı irmik
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 pk. margarin
  • Aldığı kadar un
  • Şerbeti: 3,5 Su bardağı su
  • Şerbeti : 3,5 su bardağı şeker
  • Şerbeti :Çeyrek limon suyu
Hazırlanışı:

Bir yumurtanın sarısı ayrılır. Diğer malzemelerle ele yapışmayacak şekilde katı olmayan bir hamur yapılır.
Yağlanmış tepsiye yuvarlak yada elips şekil verilerek dizilir. Üzerleri çatalla çizilir ve yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. Hamur fırına sürüldükten sonra şerbet hazırlanıp pişirilir. Hamur piştikten sonra fırından çıkartılarak üzerinin buharı geçinceye kadar bekletilir ve ılık şerbet üzerine dökülür.
Afiyet olsun.

Not: Ben kıyır sevdiğim için hamuru biraz serte yakın yoğuruyorum.

merhaba

Beğenilen tariflerimi sevdiklerimin isteği üzerine bu blogda sizlerle paylaşmak istedim....