16 Mayıs 2011 Pazartesi

Şelame




Malzemeler:
1 yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1/4 Çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karbonat
Aldığı kadar un.
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Malzemelerin içine biraz da su katıp hamur yoğrulur. Üzerine bir kapak kapatılarak biraz dinlendirilir. Hamur 2  ye bölünür. Bir parçası  ince olmayacak şekilde açılıp Kare kare kesilir. Yağda kızartılır. Kalan diğer hamurda aynı şekilde. Kızartmayı derin kızartma tenceresinde yaparsanız daha güzel kabarırlar. Özellikle Kahvaltılarda ve 5 çayında yanında peynir, zeytin, domates, acıka çok güzel gider. Çok da vakit almayan bir hamur.  

4 yorum:

  1. Antalya'da ismi bir türlü aklımıza gelmedi.Şelame olduğunu sitenizi okuyunca hatırladım.Ellerinize sağlık güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, Kayınvalidem abaza, onlar şelame diyorlar sevgiler:)

      Sil
  2. offf ne guzel olurlar misss gibi pufuduk pufuduk,ellerin saglik canim ama biz buna acac deriz, ilginc ;)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tülaycım. İsim konusunu tutturamadık seninle.......:)))

      Sil